következő végére
Az SQL parancsok
   Az elméleti modul szerepe, hogy megismerjük az SQL nyelv legalapvetőbb parancsait. Ezen parancsok ismeretével, egy egyszerűbb adatbázist már el is készíthetünk. De ami ennél is fontosabb, megtanulhatjuk azt, hogy hogyan kell kinyerni adatokat az egyes táblázatokból, és azt is, hogyan kell azokat a megfelelő formában kiíratni a képernyőre.
   Tisztáznunk kell, hogy míg a táblázatokban az adatok tartalmazhatnak ékezetes betűket, addig a táblázat formáját meghatározó leírás nem tartalmazhat ilyet (például a Fizetés helyett a táblázat neve Fizetes kell, hogy legyen).
   Az elméleti rész első fele azokat az utasításokat ismerteti, amellyel az adatbázist és a benne lévő táblák szerkezetét és a táblákban lévő adatokat módosíthatjuk.
Az elméleti rész második felében a lekérdezésekkel fogunk ismerkedni, ezeket használjuk akkor, amikor a táblákból adatokat akarunk megnézni.

   Minden egyes kulcsszónál a bal oldali részre kerül a magyarázat, míg a jobb oldali részen egy-két példa szerepel. A példák megértését a színezés is elősegíti.