következő végére
Az SQL parancsok
   Az elméleti modul szerepe, hogy megismerjük az SQL nyelv legalapvetõbb parancsait. Ezen parancsok ismeretével, egy egyszerûbb adatbázist már el is készíthetünk. De ami ennél is fontosabb, megtanulhatjuk azt, hogy hogyan kell kinyerni adatokat az egyes táblázatokból, és azt is, hogyan kell azokat a megfelelõ formában kiíratni a képernyõre.
   Tisztáznunk kell, hogy míg a táblázatokban az adatok tartalmazhatnak ékezetes betûket, addig a táblázat formáját meghatározó leírás nem tartalmazhat ilyet (például a Fizetés helyett a táblázat neve Fizetes kell, hogy legyen).
   Az elméleti rész elsõ fele azokat az utasításokat ismerteti, amellyel az adatbázist és a benne lévõ táblák szerkezetét és a táblákban lévõ adatokat módosíthatjuk.
Az elméleti rész második felében a lekérdezésekkel fogunk ismerkedni, ezeket használjuk akkor, amikor a táblákból adatokat akarunk megnézni.

   Minden egyes kulcsszónál a bal oldali részre kerül a magyarázat, míg a jobb oldali részen egy-két példa szerepel. A példák megértését a színezés is elõsegíti.